23948sdkhjf

CTE finalist i SSABs stålpris

Företagets lift ger tillräde till trånga utrymmen, där konventionella lösningar inte fungerar.
CTE har valts ut till en av kandidaterna till Swedish Steel Prize 2018 för att ha tagit fram en mycket uppfinningsrik på lastbil monterad skylift.

Swedish Steel Prize belönar årligen "banbrytande design som utnyttjar högpresterande stål", genom att tilldela detta pris, skriver SSAB i ett pressmeddelande.

Det italienska bolaget CTE S.p.A. är en av de fyra som ska göra upp om första placeringen vid årets ceremoni som går av stapeln i Stockholm den 24 maj.

Prisutdelningen är en del av ett tre dagar långt event med seminarier och företagsbesök på SSAB för hundratals deltagare från hela världen.

CTE har nominerats för sin lastbilsmonterade skylift MP 32.19, "En ny konkurrenskraftig produkt som inte finns någon annanstans på marknaden", enligt SSAB.
.
Liftens högsta höjd landar på 32 meter och räckvidden är 19 meter. Liften är monterad på en 7-tons lastbil.

Den har också en unik bom som kan rotera 180 grader och nå svåråtkomliga ställen – till och med runt hörn.

– Vårt viktigaste mål var att uppnå ökad effektivitet och mångsidighet – ökad prestanda i form av höjd och räckvidd, men på ett kompakt 7-tonsfordon, vilket är unikt i världen. Vi ville också få ökad strukturell styvhet för att förbättra arbetssäkerheten, samtidigt som vi ville minska totalvikten, berättar Roberto Fenner, teknisk chef på CTE.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063