23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bli snabb, flexibel och lönsam med fräsmaskinen DATRON neo

DATRON neo gör det enkelt att fräsa fram detaljer. Det går snabbt och det är enkelt att få fram en designad detalj för att utvärdera, testa och leverera.

Förfallodatum
den 31 oktober 2025

Bli snabbare, mer flexibel och lönsammare
I dag är det många som designar och detaljer i aluminium, plast, koppar, mässing och många andra material. De flesta kontaktar sedan en produktionsfirma för att få ett pris på detaljen. Många gånger måste man tillverka ett visst antal fler detaljer även om man inte behöver mer än 1st. Det blir väldigt kostsamt. Förutom kostnaden så är det ofta också väldigt lång leveranstid. Är det sedan så att det visar sig att designen inte var riktigt bra utan måste justeras något så tar det ännu längre tid. Med en DATRON neo så fixar man justeringar och ändringar snabbt och enkelt. Inga större kostnader eller långa väntetider. k

En stor fördel med CNC fräsmaskinen DATRON neo är att det inte behövs några stora lokaler utan den här CNC maskine är  designad för att kunna komma in genom en vanlig standarddörr. Utan att göra avkall på de absolut viktigaste detaljerna för en maskin med högprecision.

DATRON neo kan användas av alla även nybörjare i frästeknik
Allt är lätt att förstå, användargränssnittet är tydligt och gjort för att man lättare skall förstå och hitta funktioner. Bara med 4 olika steg har man fräst fram en färdig detalj. Man kommunicerar med maskinens dator genom att klicka och välja på skärmen precis så som man gör när man använder en smartphone/surfplatta. Terminalen som tillhör maskinen är översiktlig och lätt att förstå med tydliga ikoner och bilder. Det är lätt att välja den fil som skall fräsas genom att gå till det lättöverskådliga biblioteket och klicka på detaljen.   

Nästa steg är att spänna fast materialet i maskinen, även det är enkelt eftersom DATRON använder sig av en mycket smart utvecklad vakuumteknik. Placera först ut ett VacuCard på vakuumbordet, det här kortet hjälper till att sprida ut vakuumet. Det fungerar även som ett slags offerskikt/skyddspapp på vakuumbordet när man renfräser en detalj. Därefter placerar man sitt material på vakumbordet och slår till vakuumtrycket. Välj var maskinen skall utföra sin mätning, maskinens kamera ser var man pekar och ritar. När man har markerat området på materialet som skall mätas in så påbörjar man en mätning.  göra sina olika inmätningar om placering, tjocklek mm. Markeringen gör man med hjälp av sitt finger, kameran i maskinen följer ditt finger så när du är på hörnan du vill markera så ritar du med fingret och maskinen förstår var den skall påbörja sin mätning. Mätningen sker med en Renishaw mätprobe och därefter är det dags att påbörja fräsningen.

DATRON neo har en verktygsväxlare med flera verktygsstationer för olika sorters verktyg som tex fräsverktyg för utfräsning, polering, kantfräsning, fasfräsning, planing, gravering mm. Kylning vid aluminium sker tex med ett minimalmängdssmörjsystem som endast pumpar ut så pass mycket kylmedel (oftast etanol/industrisprit) som behövs för att hålla verktyget kylt. Det gör att kylmedlet dunstar fort och att detaljen är torr och ren när den plockas ut ur maskinen. Redo för att tex behandlas eller monteras.  

DATRON neo är en mycket populär fräsmaskin och passar både det lilla enmansföretaget, universitet, utvecklingsföretaget och till många andra olika produktionsföretag i varierande storlekar. DATORN neo är för alla. Det går snabbt att komma in i maskinens funktioner och maskinerna tilltalar många i den yngre generationen för att det är high-tech, en välkänd smartphone miljö och relativt ren arbetsmiljö i jämförelse med maskiner med kladdiga och smutsiga skäroljor. 

Snabbt och enkelt
DATRON neo gör det enkelt att fräsa fram detaljer. Det går snabbt och det är enkelt att få fram en designad detalj för att utvärdera, testa och skicka i väg för kontroll. Vid ändring går man till maskinen och spänner fast detaljen igen, gör en ny inmätning och korrigerar eventuella ändringar om det går. Annars får man snabbt fräsa ut en ny detalj. Flexibilitet och enkelhet är bara några ord som kommer upp när man pratar om CNC fräsmaskinen DATRON neo. DATRON neo passar bra i produktionen, i utvecklingslabbet, utbildningssalen och även i reservdelsförrådet. Då är det enkelt med en DATRON neo, klicka och välj vilka reservdelar som är slut och fräs upp en ny serie och reservdelarna är påfyllda. Inga långa väntetider eller produktionsstopp.  

DATRON neo är en höghastigetsfräsmaskin med hög noggranhet. Tillsammans med DATRONs utvecklade fräsverktyg för CNC bearbetning i höga hastigheter så får man snabbt fram detaljer med hög kvalitet och precision.   

Producera dina idéer snabbt och enkelt. 

SOLECTRO AB
www.solectro.se

Solectro AB
Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Lomma kommun
Sverige

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032