23948sdkhjf

Sista hoppet släckt för dansk robottillverkare

Danska Odicos robotar och maskiner säljs nu på en nätauktion hos Auktionshuset Dab.

Det danska robotföretaget Odico, som var specialister på robotlösningar för byggbranschen, gick i konkurs i mars 2024. Det har varit flera intresserade köpare, men det har inte gått att hitta någon köpare till hela företaget.

Därför ska tillgångarna nu säljas på auktion hos Auktionshuset Dab. Det uppger auktionshuset i ett pressmeddelande.

Odico grundades 2012 i Odense och 2018 flyttade de in i lokalerna på Oslogade 1, som tidigare tillhört Falck Schmidt, som gått i konkurs och även såldes på en onlinekonkursauktion på Auktionshuset Dab 2018.

Inom energi-, bygg- och produktionsbranschen har Odico samarbetat med stora nationella och internationella företag i syfte att underlätta och automatisera arbetsprocesser. De utvecklade bland annat den mobila kakelskärningsroboten Cut 'n Move, som har ökat produktiviteten, sänkt kostnaderna och förbättrat arbetsmiljön för ett flertal asfaltläggare, landskapsarkitekter och entreprenörer. Fyra av dessa kakelskärande robotar kommer nu under klubban på Auktionshuset.

Auktionshuset Dab förväntar sig att fler Odico-auktioner kommer, och den första delen är redan online nu. Tom Christensen från Auktionshuset säger:

– Vi fokuserar först på robotar och maskiner, eftersom de utgör de största tillgångarna i konkursboet. Därefter kommer inventarier och andra tillgångar att auktioneras ut online. Det ska bli spännande att följa auktionen när man har den här typen av specialmaskiner som ska gå under klubban.

Förutom olika robotar kan du även lägga bud på CNC-maskiner från bland annat Infotec. Dessutom kan vi nämna robotar för tillverkning av formningsenheter och mycket precisa 3D-kaprobotar, som kan hantera komplexa uppgifter i hög och enhetlig kvalitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078