23948sdkhjf

Självkörande robot som gillar trånga utrymmen

KMP 600P är en ny självkörande robot, AMR, från Kuka Nordic AB.

Enligt Micael Amandusson, channel manager på Kuka Nordic, laddas den induktivt medan den arbetar, vilket innebär att den kan jobba mer eller mindre hela tiden.

Trots sin relativt höga bärkraft, 600 kilo, är den smidig och kompakt och kan på ett smidigt sätt ta sig fram även där det är dåligt med utrymme.

Den självkörande roboten har 3D-kameror, med vilka den identifierar hinder som kommer i vägen, vilka den då lätt kan svänga runt (obstacle avoidance). Den är utrustad med en drivlina som gör att den förutom att köra framåt och bakåt också kan rotera kring sin egen axel (diffdrive). Enligt Micael Amandusson är roboten energieffektiv. Den har även induktiv laddning, som gör att roboten kan ladda medan den exempelvis står och lastar. KMP 600P är tillika certifierad enligt CE- och UL-krav och håller IP54.

– Över huvud taget är det här en smart och kompakt maskin som passar i en rad olika sammanhang, allt från lagerhantering till att synka med monteringslinor. Eller bara transportera gods från punkt A till punkt B, säger Micael Amandusson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046