23948sdkhjf

Öppen, flexibel och skalbar styrenhet

Ny styrenhet för automationsplattformen ”iCube Control” tillgänglig på svensk marknad.

Styrenheten iC9226 arbetar med processorn Triton profichip och kan styra upp till 64 servoaxlar synkront, uppger robottillverkaren Yaskawa, som står bakom styrenheten. Styrenheten är Linux-baserad, programmeras med verktyget iCube Engineer och kan levereras med eller utan integrerad säkerhets CPU.

En viktig funktion är att man kan använda EtherCAT för att styra mer än bara servosystem och frekvensomvandlare. Man kan även styra Delta- och Scara-robotar, kundspecifik kinematik eller enheter från tredje part.

– Installationen underlättas dessutom av att det går att programmera i ett stort antal programmeringsspråk. Inte bara de internationella standarderna som definieras i IEC 61131. Detta möjliggör programmering oavsett bakgrund, säger Jonas Karlsson, teknisk support för automationskomponenter på Yaskawa Nordic AB.

Yaskawas iCube Control ingår i ett ekosystem av kompletterande produkter och en helhetssyn när det gäller industrispecifik styrning med hjälp av mjukvara, hårdvara och integrerad chipteknologi. Ekosystemet kan byggas ut steg för steg till ett heltäckande system för kontroll av rörelse och automation. För maskinbyggare innebär det en enhetlig plattform med ett komplett utbud av funktioner med allt ifrån styrning av frekvensomformare, robotar och servo, till programmering, säkerhet och visualisering, uppger tillverkaren i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047