23948sdkhjf

Trelleborgs resultat påverkat av geopolitiska situationen

Siffrorna för Trelleborgs tredje kvartal har påverkats av den geopolitiska situationen i världen. En del marknadssegment respektive geografier har dragit åt olika håll, skriver koncernen i sin kvartalsrapport för juli-september 2024.

Nettoomsättningen under kvartalet var i nivå med motsvarande kvartal för föregående år och uppgick till 8 442 MSEK (8 458). Den organiska försäljningen ökade med 1 procent jämfört med föregående år.

Ebita, exklusive jämförelsestörande poster, minskade med 2 procent och uppgick till 1 464 MSEK (1 487) och Ebita-marginalen uppgick till 17,3 procent (17,6).

Enligt koncernen utvecklades kvartalet generellt i linje med Trelleborgs förväntningar. Under den senare delen av perioden försvagades emellertid den makroekonomiska miljön, främst för en del industriella segment. Samtliga tre affärsområden uppvisade trots den makroekonomiska utvecklingen en smärre organisk tillväxt, vilket i sammanhanget får betraktas som ett styrkebesked, skriver koncernen.

– För det fjärde kvartalet är vår sammantagna bedömning att efterfrågan kommer vara något lägre jämfört med årets tredje kvartal, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Trelleborg AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047