Robotarna frigör golvyta
De kan nu erbjuda mer muskelkraft då lyftkapaciteten för deras största robotar är 600 respektive 1350 kilo.
– Vi lyssnar ständigt på marknadens behov. Här har vi sett hur kunder dels vill transportera flera kilo åt gången, dels att kraven på robotarna ökar, eftersom företag har gått från att testa användningen av våra robotar till att köpa större flottor, som implementeras direkt i kärnproduktionen. Därför behövs stabilitet, säkerhet och kvalitet. Vi möter dessa behov med de nya robotarna, som är mer industriella, robusta mobilrobotar som kan ingå direkt i företagens arbetsflöden, säger vd för Mobile industrial robots, Søren E. Nielsen.
MiR600 och MiR1350 är autonoma mobila robotar med IP52-klassificering. Det innebär att robotarnas komponenter är industriella och skyddade, och att MiR600 och MiR1350 kan användas i mer utmanande miljöer eftersom de tål damm och vattendroppar. De är utformade i enlighet med de senaste säkerhetsstandarderna. IP52 -klassificeringen innebär att robotarna är tillräckligt hårda för att röra sig genom dörröppningar trots damm, smuts, droppar och lätt regn.
Robotarna ska navigera smidigt bland människor och andra transportmedel i dynamiska miljöer med sensorer, 3D-kameror och den senaste laserskanningstekniken, vilket säkerställer att robotarna har 360-graders vision för exakt navigering och optimal säkerhet.
– Fler och fler företag ser MiR-robotarna som ett självklart alternativ till pallbilar och lastbilar, som många vill bort från produktionsgolvet, eftersom lastbilar är dyra att bemanna och inte minst för att de ofta är skyldiga till arbetsskador. Den strömlinjeformade transporten med mobila robotar frigör anställda för mer värdeskapande aktiviteter och stöder processerna i produktionen, konstaterar Søren E. Nielsen och avslutar:
– Med det välbekanta visuella och logiska användargränssnittet är det enkelt att använda MiR1350 och MiR600 för att automatisera nya uppgifter. Automatiseringspotentialen är fortfarande långt ifrån realiserad när det gäller intern logistik, där stora resurser används på arbetsplatser för att transportera föremål från a till b.