23948sdkhjf

Svensk presshärdningslinje i Indien

AP&T har tagit ett spännande steg – nu är företagets första presshärdningslinje i Indien i drift.

Presshärdningslinjen är i drift hos ALF Engineering, i Khed City, Pune.

– Genom vårt samarbete med AP&T har vi möjlighet att på allvar etablera oss på den snabbt växande marknaden för presshärdade delar i Indien, säger Koshy Ninan, vice president inom business development på ALF.

I Indien har efterfrågan på presshärdade detaljer från biltillverkare ökat kraft. För det indiska företagets del ser det ljust ut. Redan nu ser det ut som att en stor del av linjens kapacitet är uppbokad fram till mitten av 2026.

– Vår lösning håller en väldigt hög nivå både när det gäller prestanda, tillgänglighet och kapacitet. Linjen är baserad på vårt processkunnande och erfarenhet och som one responsible partner har vi försett ALF med en mycket konkurrenskraftig, fullt integrerad helhetslösning. Förutom AP&T:s automation och styrsystem ingår en 1200 tons hydraulpress baserad på AP&T:s konstruktion och tillverkad av vår indiska samarbetspartner ISGEC, samt en ugn från BENTELER Mechanical Engineering, säger Enligt Peter Karlsson, area sales manager på AP&T. 

Enligt Peter Karlsson är den nya helautomatiska linjen bland de mest avancerade i Indien.

– Målet är att vi tillsammans ska göra ALF till Indiens främsta leverantör av presshärdade delar och komponenter. Under en femårsperiod kommer vi därför att bistå med vår kunskap inom till exempel process- och verktygsutveckling, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063