23948sdkhjf

Infrastrukturministern inviger GKN Aerospace nya anläggning

GKN Aerospaces nya anläggning för additiv tillverknings invigs idag. På inbjudningslistan finns bland annat infrastrukturministern Andreas Carlson (KD).

Bolaget utökar nu verksamheten i Trollhättan genom en produktionsanläggning för industrialisering av additiv tillverkning. Bland annat har Energimyndigheten och Industriklivet gått in och stöttat expansionen med 152 miljoner kronor. 

Nu ska anläggningen invigas och bland annat infrastrukturministern, Andreas Carlson (KD), kommer delta på invigningen.

– Additiv tillverkning representerar framtiden för flygindustrin. Med denna teknik skapar vi lättare och mer effektiva komponenter. Att regeringen väljer att representeras under invigningen visar på hur viktigt det är att Sverige befinner sig i framkant i internationell konkurrens, säger Sébastien Aknouche, affärsområdeschef för Material Solutions, GKN Aerospace, i ett pressmeddelande.

Traditionellt har de fräst komponenter ur ett metallblock. Med med den nya tekniken kommer GKN Aerospace i stället bygga upp motorkomponenten bit för bit med lager av metalltråd eller pulver. Via metoden väntas användningen av råmaterialet minska vilket ska resultera i en lättare flygmotor och mer effektivare.

– Vi är först i världen med att industriellt producera flygplanskomponenter i den här omfattningen så vår anläggning är helt unik. Att vi kan ta det här steget visar på vilken spjutspetskompetens som finns i Sverige och synnerligen här i Västsverige, säger Martin Wänblom.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047