23948sdkhjf

Stororder för Volvo

Volvo och DSV har tecknat ett samarbetsavtal där fordonstillverkaren ska leverera 300 eldrivna lastbilar till DSV. Med beställningen växer det danska logistikbolagets elektriska fordonsflotta.

Volvo Lastvagnar har fått en order på 300 eldrivna lastbilar från DSV, där bland annat den nya Volvo FH Aero Electric ingår. Det skriver fordonstillverkaren i ett pressmeddelande. 

Det danska logistikbolaget DSV har som mål att ha 2 000 eldrivna lastbilar i sin flotta till år 2030. Med beställningen på 300 fordon till Volvo tar logistikbolaget ett steg närmare målet.

– Jag är mycket stolt över att fördjupa det partnerskap vi har med DSV. Samarbete och ett starkt engagemang för att verkligen göra skillnad är avgörande för att göra hållbara transporter och stora koldioxidminskningar till verklighet. Den här ordern är ett bevis på deras förtroende för vårt företag och visar att transporter med nollutsläpp är en hållbar lösning här och nu, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar, i en kommentar.

I pressmeddelandet skriver fordonstillverkaren att 500 Volvolastbilar med diesel- och gasdrivlinor också ingår i avtalet. Fordonen är planerade att levereras mellan 2024 och 2026.

Volvo Lastvagnar meddelade i början av året att lanserar Volvo FH Aero på flera marknader, däribland i Europa.

Nya lastbilar från Volvo

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078