23948sdkhjf

Automatica skjuts upp

På grund av den ökande globala spridningen av coronaviruset tvingas Messe München skjuta upp Automatica 2020. Denna åtgärd har tagits i samråd med VDMA Robotics + Automation Association. Istället kommer evenemanget hålla rum 8 till 11 december 2020.

– Under de givna omständigheterna, skulle det inte vara försvarbart gentemot våra kunder att hålla Automatica mitt i juni, säger Falk Senger, vd för Messe München och ansvarig för Automatica.

Automatica är en ledande mässa för smart automatisering och robotik som hålls i München. Automatica har ett stort utbud av industri- och tjänstrobotik, monteringslösningar, maskinsynssystem och komponenter, och ska ge företag från alla relevanta branscher tillgång till innovationer, kunskap och trender med stor affärsrelevans.

Wilfried Eberhardt, marknadschef för KUKA AG och ordörande för Automatic Advisory Board, berättar att han tror att mässan i december kommer kunna hjälpa branchen framåt i tiden efter pandemin.

– I december kommer mässan att fungera som en viktig katalysator för en framgångsrik period efter krisen, och kommer att hjälpa branschen att komma ut starkare från den nuvarande exceptionella situationen, säger han.

Patrick Schwarzkopf, vd för VDMA Robotics + Automation, tillägger att även de som konceptuell sponsor stöder uppskjutandet.

– Baserat på den nuvarande situationen, tror vi att möjligheten för utställare och besökare att ta del i händelsen blir allt mindre. Resealternativen är mycket begränsade för tillfället och det går inte att förutsäga ytterligare utveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125